Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2007 15:57 - Ковачки или има ли нещо общо между пандиза и мините?
Автор: greenpower Категория: Бизнес   
Прочетен: 1539 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2007 16:03


Въпросът от заглавието е породен от усещане за посока. За ново, генерално и тезисно развитие на българската икономика. В смисъл, на бизнес, разбира се, а не като някое ново разкритие за миналото на един от големите инвеститори в енергетиката. Нито като предсказание за бъдещето му.

В България от известно време на мода са частните затвори. Или поне приказките за такива. И желанията на различни наши и чужди инвеститори да инвестират в такива. Една източномаришка версия звучи така:

Един бизнесмен (нарочван от някои за овчар-комунист*, а от други - за доган-бъчвар**) имал интерес към ТЕЦ-ове и мини. Освен това имал интерес и към предприятия, които извършват ремонти, свързани с ТЕЦ-ове, мини и прочее енергетика. Като ролки за лентовите транспортьори в мините, например. Освен това бизнесменът искал евтина работна ръка. Ако може - дори безплатна.

Един зам.-министър (почти "зеленеещ", но иначе май на отчет в други структури, близки до политиката) говорил, че трябва да се направят нови затвори. Зер министърът-който-когато-бил-кмет-пикаел-във-фонтани наловил толкоз престъпници, които съдът ефективно осъдил, че нямало къде да излежават присъдата. И запредлагал този "зам." разни бивши военни обекти за бъдещи затвори.

Дали зам.-министърът и бизнесменът са имали някакви предварителни уговорки - приказката все още мълчи. Но пък миньорите говорят, че зам.-министърът предложил в района на мините да има един държавен и един частен затвор.

Миньорите още говорят, че не изглежда какво частният затвор да е за ВИП-ове и ВИП-ки. Но изглежда, че май бизнесменът ще се уреди със собствен затвор. И, че май затворниците ще работят като роби в неговата бъдеща фабрика за ремонт на... (тук можете да сложите по избор някоя от многобройните ремонтни дейности, свързани с ежедневната работа на мините).

Кои ще ядат, ще пият и ще се веселят три дни в края на тази приказка не се казва. Но, че станишевите комунисти  заедно с царските и догановите комуноиди са способни да направят част от българите (пък били те и затворници)  роби на овчар-комунист или доган-бъчвар, даже не е нужно да се казва. То си е в реда на нещата. Като фалирали банки или един долар = 3000 лева. Като отнесен от наводнение град или изгоряла гора. Като оакано Гоце и вмирисан на ДС Калфин.

--------

* овчар-комунист - комунист (комуноид), свързван с кръга на овч.
** доган-бъчвар - майстор, който произвежда специфични обръчи, с които се укрепват още по-специфични междуличностни и политически "бъчви".


Тагове:   общо,   между,   мините,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: greenpower
Категория: Други
Прочетен: 163694
Постинги: 39
Коментари: 75
Гласове: 394
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930