Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2007 18:14 - Благоевград: полицията срещу "еколози"
Автор: greenpower Категория: Други   
Прочетен: 2653 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Помните ли "партенката" "еколози залагат бомба под лавината над Банско, провалят ски сезона"? Е, благоевградската полиция реши да се покаже и тя - работим, видите ли, по случая.

Днес към обед полицаи са посетили дома на младо семейство в Благоевград,  връчили са призовка и са привикали съпруга в районното за разпит. Уж "за справка", но всъщност като заподозрян. Бравос, ще кажете вие, най-сетне пипнаха терориста. И ще сбъркате.

Мъжът е Оуен Макгра, ирландец от Белфаст. Малка подробност е, че е съпруг на Фиданка Бачева, работеща за ЕС "За Земята" и за CEE Bankwatch network. Която по щастлива за нея случайност в този момент е в София. Иначе също би била незабавно призована в районното да дава показания - макар, че е в напреднала бременност.

Друга малка подробност - Оуен е разпитан без адвокат и без преводач и е подписал документ с "показания" единствено на български език. Макар да се справя с езика, едва ли е толкова добър, за да разбере безумните бюрократични фрази на полицейско-следователския сленг!

Мъдрата и справедлива полиция е задавала умни въпроси от сорта на: "Член ли си на екоорганизация?", "Жена ти член ли е на екоорганизация?", "Какво мислиш за българската природа?", гарнирани с "Признай си, че ти си пуснал заплахата!"

Трета подробност - кум на семейството е Росен Алексов, експерт по биоразнообразие в РИОСВ - Благоевград, известен с непримиримата си позиция относно всякакви нарушения срещу природата в региона. И като така - с многобройните си неприятели сред знайни и незнайни "инвеститори".

Равносметката - полицията вече има цели трима заподозрени! И както цял народ вече е готов да чуе - отново сред омразните "еколози".

И какво е доказателството, ще попитате вие? Според органите - видеозапис от софийско интернет-кафене, на което имало човек, приличащ на Оуен. Е, няма що, голямо доказателство. Толкоз непреходно, че няма нужда човекът да си намира преводач и адвокат - просто трябва да изръкопляска на полицейската съобразителност и в миг на справедливо разкаяние да "си признае".

Полицията отново "изби рибата", макар че една друга следа е пред очите й. И тази следа води в съвсем друга посока - към онези, който с парите на данъкоплатеца и труда на армията получиха шанса да "спестят"някой лев, вместо да платят за срутването на лавината със свои средства.

Може би така са спестили средства за проведената конференция за борба с лавините? Или за почерпка на министъра на вътрешните работи? С дъхав планински чай, разбира се :-)

PS: За четящите този текст ченгета - информация за случая ще излезе в Англия и Ирландия скоро. Разберете се с министъра си кой точно оклепва имиджа на България.


Тагове:   Благоевград,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - Дей, ирландец им станал воевода)))
14.08.2007 18:49
А аз наивно мислех че шо е маке се е юнак.А сега какво да кажа? Шо е сетер се ме е уджавкал))

цитирай
2. анонимен - Ирландец, който чете свободно на руски и пише на български
18.08.2007 16:07
Брей, той бил наистина гениален! Значи: отваря руски безплатен e-mail (руснаците пишат само на руски) в интернвт-клуб, пише на перфектен български бомбена заплаха и не забелязва изтъпанчените и ясно обозначени камери пред него и зад гърба му. Така де, предполага се, че е бил предупреден че го снимат на видеозапис, нали така? Щото иначе дтава дебело - използване на СРС без предупреждение и без прокурорска заповед, проследяване на лични данни, кореспонденция, пароли и банкови кодове, трасиране и проследяване на трети лица, участвали в личната кореспонденция на човек, който дори не е следствен. За какво говорим?
Вероятно са го набелязали, защото е програмист, сиреч югарантирано може да пише от компютър. обаче на тъпанарите не им е блеснало че всеки с що-годе посредствени познания може да бъде анонимен, даже и от домашния си компютър.
А нароченият човек едва ли е опрял до интернет-клубове.
цитирай
3. анонимен - I was elected to lead not to read
11.09.2007 20:18
Problem e che ne mojem da nakarame upravliavashtite da prochetat obiknovennite neshta deto se vurshat iz nashensko
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: greenpower
Категория: Други
Прочетен: 163644
Постинги: 39
Коментари: 75
Гласове: 394
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930