Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2007 18:48 - Полицията пак бие - този път бабичките*
Автор: greenpower Категория: Забавление   
Прочетен: 4914 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2007 15:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наистина е за потрес. Вижте това, което Симион Патеев е успял да заснеме. След като изловиха бандитите, мутрите, убийците, наркотрафикантите и дилърите, педофилите, геронтофилите, пияните шофьори-убийци, "белите якички", кредитните милионери, политиците-крадци и кого ли още не - налетяха на бабичките на улицата. Хвала на такъва полиция!

* Темата е в "забавление" защото очевидно по този начин се забавлява българсакта полиция. Както се забавлява срещу природозащитниците, блогърите, миньорите и прочее.

PS: Спомените ме връщат към времената, когато полицията се "забавляваше" по подобен начин и с други старци - онези, които протестираха срещу строителството на деривацията "Джерман - Скакавица" или срещу язовир "Черни осъм"



Тагове:   път,   бие,


Гласувай:
0



1. thomas - Ти на този линк отиде ли?
08.08.2007 19:34
Защото аз отидох и освен че ме впечатли, че великият фотограф пише магданоС и кАпини, разбрах от неговите думи, че полицаят е ритал не бабичката, а нейната импровизирана сергия - една от гордостите на нашата столица... Е да, сигурно е можело и без това. А може би по време на предишните 12 епизода, в които полицаите са опитвали с думи и документи, не са довели до никакъв резултат?

Впрочем greenpower, ти къпеш ли се? Защото имам един спомен, че без Джерман-Скакавица къпането щеше съвсем да ни остане спомен от миналото...

Някои българи се гордеят с това да не уважават властта!
цитирай
2. gantree -
08.08.2007 20:04
сложи, ако искаш, видеото и тук, в темата в блога ти;
имаш тази възможност, тъй като видеото му е в YouTube
линкът e този

http://www.youtube.com/watch?v=-KZUZ6QR_-o
цитирай
3. grobari - малоумният ушев, преди да зарита ...
08.08.2007 23:53
малоумният ушев,преди да зарита бабите е минал през 10-ки паркирани на тротоарите коли,пресекъл е графа,като внимателно се е оглеждал да не го блусне некоя профучаваща кола по забранената за движение улица и чак тогава е заритал бабините работи...мизерници...нема да забравя какъв шум се дигна като некой написа на васил левски 'кур за румен петков' и как бързо бързо заличиха графита,но оставиха расиските и ксенофобски графити...и изобщо трябва яка чистка в полицията,щото отстрани изглежда,че единствено условие да работиш там е да си възпитаник на училище за бавноразвиващи!
цитирай
4. анонимен - policai bie baba
09.08.2007 14:46
tova za men e golqma prostotiq.teq policai kakvo sio misliat 4e kato sa policai i sa xvanali bog za unaia rabotali.negi li e jal da biqt starite babi.tovasa prosti selqni.
цитирай
5. greenpower - До thomas - за полицията и за банята
09.08.2007 16:07
Дали полицаите най-напред опитват с думи и документи срещу такива "противници на закона" е добре да се докаже. Но не само един път и само когато наоколо има камери, а постоянно.

Въпросът е в това дали всъщност трябва да се започне от сергиите на "Графа" или от най-големите бандити в държавата. Т.е. "откъде се вмирисва рибата и как да се изчисти тя?" Според мен единственият начин дребните нарушители да разберат, че няма да им се размине, е когато се почне с "големите риби". Ефективно и безусловно. Иначе само стимулират нарушенията "на дребно". Мога да разбера всеки, който казва - "След като не пипат ония горе, защо аз трябва да спазвам закона!" И няма значение как ти звучи - анархистично или по друг начин - важни са фактите и реалностите, а не интерпретациите.

Що се отнася до банята - не тази прословута деривация осигури вода на София. Деривацията, ако не знаеш, се срути (от дъждовете, а не от друго) около две години след построяването й. Но затова пък я построиха за около 2,5 пъти повече от първоначалния бюджет. Но това е пак темата "кого наказват в България - онзи, който завлича милиони от обществените пари или бабите с магданоза?"
цитирай
6. greenpower - gantree,
09.08.2007 16:08
благодаря за подсещането
цитирай
7. nio - За това че има простаци сред поли...
10.08.2007 00:51
За това че има простаци сред полицаите, спор няма.Принципно съм съгласен и че трябва да се почне от големите риби, обаче има едно голямо "НО".
Важи когато става въпрос за верига и взаимна зависимост.Например глобите за неиздадени бележки нямат ефект, освен да пълнят бюджета, ако не се притиснат митниците и големите вносители които не издават фактури.Така малките магазини са между чука и наковалнята.Подобно би било положението ако тая баба продаваше контрабандни цигари.

В случая става въпрос за независими неща.По твоята логика не би трябвало да се преследват квартирните кражби, защото има неразкрити убийства:-)

Най-тормози хората битовата престъпност, а честния малък и среден бизнес, нелоялната конкуренция на "черната икономика".Щото тая баба не е в сивата, а е в черната икономика.Мисля че правиш разлика.Такива са и циганките дето продават на ръка и "кихат" на ченгетата да не ги закачат.Как се чувстват малките магазинчета които плащат данъци, осигуровки, заплати, наеми и т.н.

В квартала има малко пазарче, а на отсрешната страна на улицата, навлеците като тая бабичка са двойно повече.Полицията ги разгонва един ден в седмицата и в другите 6 дена си продават безпрепятствено.След 17 часа пък стават толкова много, че не може да се върви от тях.

Във филмчето има и за протеста на зелените.
За какво ни е закон, след като няма да се спазва.Да го махат.Зелените решават да блокират центъра на София - няма проблем, на другия ден инвеститорите докарват багерите или собствениците блокират пътя за морето, пак да няма проблем.

Чрез богоизбрани за които закона не важи ли ще се борим да станем законова държава.
цитирай
8. анонимен - re
10.08.2007 11:51
Моля ви се, не ставайте комични, тези бабички, продаващи магданоз, къпини и гевреци по Графа не пречат на никого (разбирай конкурентните магазинчета), освен на минувачите да се разминават по тротоара в тълпата. Мен изключително много ме дразнят, че им се спъвам в боклуците всеки път, когато минавам оттам, но ... Ние в нашия квартал имаме една тумба циганки, които продават бельо на една спирка, а като завали , се скриват с гащите си под навеса, пък чакащите ги вали навън. Веднъж бях свидетел как полицаи ги бяха разгонили - то не беше театро, то не беше чудо, смулиране на припадъци, драми... Тъй че монетата си има две страни , не е само "лошите полицаи и невинната бабичка"...
цитирай
9. greenpower - до nio
10.08.2007 13:33
nio, говорим за две различни неща. Аз не оспорвам тезата, че "бабичките на Графа" са "черна икономика" (и може би е моя грешка, че не го написах в постинга). Това, с което не мога да се съглася е "усърдието" на полицията (и на институциите в по-широк план) да се справят с ТАЗИ "черна икономика", а не с голямата, мафиотска черна икономика.

Ако ми докажеш, че "бабичките" превъртат повече пари от едно китайско или турско карго, от няколко килограма хероин или дори от цигарите от Сърбия, прекарван ис влака или пеша през Калотина - ще се съглася с тебе, че трябва да се почне от тях. Но не вярвам да можеш да го направиш :-)
цитирай
10. greenpower - анонимен,
10.08.2007 13:36
въпросите са:

(а) дали ще се постигне траен ефект с бой, ритници, крясъци и други театрални драми;
(б) дали не е по-добре да се почне от истинската, голяма корупция и мафия, а не от тези старици, някои от които наистина изнемогват.
цитирай
11. thomas - Може да не са икономическа опасност.
10.08.2007 13:40
Но са част от това, което прави града ни мръсен, грозен и ориенталски. Е, и тук може да се каже, че съседите ми в хубавия квартал, които си хвърлят фасове и дребни боклуци, дрехи парцали и дори кичурите руса косица на подстригваното у дома детенце през балкона пред вратата на гаража ми, са не по-малък проблем. Но ако видя как някой полицай ги наритва, честно да си кажа, само ще се зарадвам. А и честно казано, даже не вярвам те да се окажат толкова упорити, колкото тези бабички, които са решили, че никой не може да ги спре да си правят каквото си искат.
цитирай
12. анонимен - Аз само не мога да разбера защо някои ...
10.08.2007 15:16
Аз само не мога да разбера защо някои хора мислят че не трябва да се преследват дребните мошеници, преди да са хванати едрите. Това са си множество независими дейности. Това че някои от тях не вървят хич добре (борбата с мафията, корупцията и т.н.) не е никакво основание останалите дейности да прекъсват. Конкретно този полицай няма какво да направи на мафията, надявам се това е ясно. Защо го оплювате че си върши работата, а не каквото ви се иска на вас? Той и от глобалното затопляне не ни е избавил, хайде и за това да му се нахвърлим...
цитирай
13. greenpower - до анонимен 12.
12.08.2007 13:45
Виж 10. И ще добавя - "преследването на дребинте мошеници" по визирания начин не е нищо друго освен:

(а) забавление на редовите ченгета;
(б) увеличава "положителната статистика", с която се гордеят началниците им.

Взети заедно са част от сбърканата представа на полицаите за самите себе си. Както и на онези, които ги приемат такива, каквито са.

Що се отнася до глобалното затопляне - надявам се да си наясно, че поне спасението от него не е работа на полицията. И слава Богу! :)
цитирай
14. mom4eto2 - ...
13.08.2007 00:05
По принцип всеки е прав - да, бабичките са "черна" икономика и нарушават закона, полицията трябва да си върши работата и това, че едрите риби са безнаказани не значи, че и кокошкарите трябва да се оставят на мира. Но никой не си зададе въпроса ЗАЩО тези бабички са там? А зададем ли си този въпрос, пак стигаме до... големите риби! Всички пътища водят към Мафията - това е сентенцията на модерните времена.

И ето thomas отново ме шокира как щял да се израдва ако види да ги наритват... Интелигентен си, за 90 % от възгледите ти съм забелязал, че се припокриват с моите, но сякаш ти липсва елементарна човечност! Свеждаш всичко до сухи факти - това е правилно и това не, и толкова! А не си даваш сметка, че не всеки може да е като теб изряден. Или си мислиш, че бабичките са отишли за кеф там, а не притиснати от нищетата? Може и да има такива, на които им прави кеф да ги ритат полицаите,а минувачите да ги блъскат и псуват... Но се поставете и на тяхно място, а не бърчете носове все едно сте настъпили лайно като ги видите! Защото това са нашите баби и майки, които цял живот са работили, за да го има и малкото, което е край нас, за да ни има и самите нас! Примерно ти,thomas,не вярвам да си свършил повече работа от коя да е презряна бабичка, продаваща магданоз за стотинки край пътя. И като казвам работа, не визирам кой колко пари е изкарал и кой колко ниви е прекопал. Изучили-недоучили сме се, изкарали сме някой лев и това автоматично ни превръща в нещо повече от другите, така ли?

А тия баби са ни отгледали, с тая суха ръчица са ни бърсали насраните бебешки гъзове и със същата са ни хранили! Сега живеят с по 80 лева и като си купят лекарствата не остава и за хляб, а солта е лукс! Тъй че аз като видя полицай да дърпа бабичка нито се радвам, нито си мисля правилно или неправилно е да я гонят, а си казвам "Пази Боже!". Щото може утре чичкото с парите да е на този хал - дечицата му лапнали паричките, а той продава мартеници на подлеза и се оглежда за полицаи!

Така че това е драма и нищо друго! Сто баби направили 50 лева оборот! Бабите извън закона,а тия, които са ги обрекли на нищета са над закона... Срам и позор за държава, която забравя тези, които са я изградили с ръцете си! Срам и позор за неблагодарниците, които забравиха кой ги роди, отгледа и изхрани, а сега с насмешка си казва "майната им на пенсиите! аз работя и изкарвам пари, а те за пенсии все плачат!" Ами и те са работили, уважаеми бизнесмени, технократи, разбирачи, биячи, гъзари и пънкари! А това, че някой окраде труда им и сега се унижават по улиците за коричка хляб... Аз го казах - всички пътища водят до...
цитирай
15. thomas - Може и да си прав за част от нещата...
13.08.2007 14:07
Но забравяш, че полицейската работа е от тези, в които се искат резултати и минимум мислене, да не говорим за проявяване на съчувствие.

Що се отнася до чувството, което ще изпитваме, когато виждаме магданозопродавачките, то няма да се промени с пълното с укор "не бърчете носове". Аз не виждам особена разлика между това, което те правят, и просенето, което не вярвам някой да приема с уважение. Разлика сигурно има само в техните глави, а и в това дори се съмнявам. Не ме карай да изпитвам светли чувства, когато гледам как някой ми казва в очите "аз ще ти дам едни боклуци, защото друго нямам, но ти ми дай пари". Не се боря за титлата "хуманист на годината", но когато видя баба, обикаляща да продава повехнали китки в някой ресторант, не се радвам никак на това, че занимава мен вместо децата си с това, че няма пари. Ако ще се занимава с бизнес (както претендира), трябва да предлага продукт. Съжалението не е стока, а те играят с него. Не е честно. Ако смятат, че някой им е виновен и така го наказват, да ходят да продават на Сергей Станишев!

Икономически ефект от тяхната работа няма. Сигурно изкарват колкото да си платят лекарствата, и то само за болестите, които си докарват от самото стоене на тротоара в студ и пек. А на държавата докарват само още малко разходи през здравната каса.

Естествено, че на никой няма да развалят бизнеса с това, което ще "извъртят" като оборот - това е повече от ясно. Но създават прецедент, при който утре полицията няма да може да обясни и на здравите и прави цигани защо ги пъди от незаконните им сергии, след като българските бабички могат да си продават безнаказано. И ще замирише пак на расизъм.

Ако държавата иска да им влезе в положението, да измисли законови рамки, в които да могат да вършат това, но без да нарушават закона. Всъщност за държавата сигурно ще е по-евтино да им даде на ръка парите, които ще изкарат сами, отколкото да ги дава на полицаи да ги пъдят. Сигурно и на техните деца ще е по-евтино да им дадат тези пари, вместо после да им купуват лекарствата (един приятел точно ми обясняваше как любовта на майка му към домашната им градина, от която произвежда домати за 100 лева, му излиза през носа по този параграф).

На полицията работата й е да осигурява спазването на закона, така че не й се сърди, когато се опитва да го прави - и без това толкова рядко й се случва.

И моля те, не коментирай какво съм свършил и колко съм работил, защото не ме познаваш - това, че мисля като теб, още не ти казва достатъчно за моя живот. Определено съм от малкото, които са посветили голям процент от часовете в живота си на работа (като под работа разбирам това, което правим възмездно за останалите - не приемам да се поставя отглеждането на деца сред нещата, които един човек е направил за обществото и за които то му дължи нещо - това всеки го прави за лично, а не обществено удовлетворение).

Не мога да нося и отговорността за това, че някой е окрал труда на някакви хора по времето, когато аз съм бил дете. Не казвам и че сами са си виновни, че така са се договорили, защото знам, че тогава изобщо не са подозирали как може да свърши този път към светлото бъдеще. Но сигурно и сам разбираш, че не е логично ние да плащаме за всички, на които "трудът е бил ограбен". Можем да помагаме на собствените си родители, но ако някой ми каже, че трябва да помагам и на хора, с които нямам нищо общо, това ще ми прозвучи само демотивиращо.
цитирай
16. mom4eto2 - Мерси, че си ми обърнал толкова внимание!
13.08.2007 17:45
Това, което казах относно работата, която си свършил през живота си, е глупаво, разбира се. Но се радвам, че си ми отговорил спокойно и без да обиждаш. Защото при теб необоримите факти и мъдри разсъждения вървят ръка за ръка с необоснована ирония.

Мен също ме дразнят елементарните правописни грешки, но понякога се допускат от невнимание, а не от незнание... И това, че някой е допуснал такива не прави автоматично твърденията му неверни. Просто не съди останалите, че не са така идеални като теб. С унищожителна критика няма да направиш никой по-добър, нито ще го накараш да се чувства по-добре, а не вярвам и ти самия да чувстваш опиянение като покажеш на един човек колко е неграмотен и незначителен в твоите очи.

А с бабичките положението е същото! Аз може да ги защитавам, но това не значи, че одобрявам или че ми харесва подобна гледка. Не ги оправдавам, а обяснявам защо са там. Иначе си абсолютно прав за закона и за всичко, но това е една утопия, поне в България и поне в настоящия момент. А просяци има и в най-богатите държави, но има хора и хора, нали знаеш? Който съди, после съдят него! Гледаш го просяк, а не знаеш само, преди да речем 5 години, какъв е бил този човек... Всичко се случва!

Всеки човек си знае за себе си! Ти си знаеш колко работа си свършил, ако имаш пари как си ги направил... И само те си знаят как са се озовали там. Да кажем, че твоят път е правилен. Но могат ли всички да вървят по него? Старта не е равен, не живеем в приказка, а и хората са различни.

А и все пак сме хора, за да си помагаме. Дори и животните си помагат! А това, че се демотивираш ако трябва да подадеш ръка на чужд човек... Прости ми, но не те уважавам за това! Сякаш на теб никой никога не ти е помагал... Не обръщай и ти всичко в пари! Понякога добрата дума и куража правят много повече. Ако знаеш, че с една добра дума ще помогнеш на ЧУЖД човек да се почувства по-добре, ще се прекъснеш ли нещо ако му я кажеш?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: greenpower
Категория: Други
Прочетен: 164779
Постинги: 39
Коментари: 75
Гласове: 394
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930