Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2007 17:56 - "Мис България" и Р. Овч. - майтапчето стана реалност
Автор: greenpower Категория: Политика   
Прочетен: 2009 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 25.03.2007 21:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди няколко дни се помайтапих, че изборът на девойка от Козлодуй за "Мис България" може да е част от тайния екшън-план на Румен Овчаров за повторното отваряне на 3 и 4 блок в АЕЦ "Козлодуй".

Вчера някои медии публикуваха информация, от която се вижда, че Румен Овчаров се е взел насериозно за пореден път. Натоварвайки момичето с рекламни брошури на АЕЦ "Козлодуй", лицето, наричано от някои "дългия инкасатор", отново потвърди една стара, емпирично доказана истина: "комунистите винаги действат без никакво въображение"!

Да оставим настрана срама, който това момиче ще бере по разни светски изяви, опитвайки се да натика в ръцете на присъстващите някакви безсмислени брошури. Но как ще погледнат същите тези хора на България? Държава, която в опитите си да наруши един договор е готова да унижава своите граждани до степен да ги праща на подобни "мисии". Правителство, което в опитите си да услужи на ядрената мафия, е готово на всякакви безумия и тъпоумни ходове.

Онези "отвън" отдавна са наясно, че мераците за 3 и 4 блок се основават на мафиотски интереси, умело подкрепяни от невежеството на немалък брой хора. И никаква "Мис" няма да ги трогне. Нито дори всичките "Мис", произвеждани всяка година в безбройни количества.

Защото работата с атома се подчинява на други правила.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. thomas - Та каква всъщност е твоята позиция по въпроса?
25.03.2007 22:10
И откъде е твоето "вежество"? На какви факти го базираш?
цитирай
2. greenpower - Цели 3 въпроса :)
25.03.2007 22:31
thomas, ако ме питаш за позицията ми относно използването на "Мис България" за повторното отваряне на блоковете в АЕЦ "Козлодуй" мисля, че е ясна - смятам това за един сбъркан и неморален подход. Сбъркан и неморален към момичето, което ще има много други възможности да докаже своите качества. Сбъркан и към "каузата" - защото смятам самата "кауза" за погрешна.

За другите два въпроса ще ми трябва повече време за да ти отговоря. В резюме отговрът ми би изглеждал така:

1. От официалните български документи - за енергетиката, икономиката, статистиката, околната среда, транспорта и т.н.
2. От официални документи на ЕС, САЩ и други страни.
3. От изследвания - научни и практически (приложни) - за атомната енергетика, за енергетиката на изкопаемите горива, тази на ВЕИ и т.н.
4. От онова, което сме установили или други са установили през годините като факти за АЕЦ "Козлодуй", вкл. и това, за което не се пише и говори.
5. И от други източници и изследвания от цял свят.

Всичко това вече около 17 години.
цитирай
3. thomas - Ох, тази моя съдба...
25.03.2007 22:58
За екстремцентристите минавам за гнусен еколог, за еколозите - за гад унищожител сигурно... ;-)

Та да попитам коя ни е алтернативата на атомната енергетика? Ама ако може тази алтернатива да е с по-малко въздействие върху околната среда, нали? И да образува по-малко парникови газове...

Или проблемът е конкретно в 3 и 4 блок? Ако е там, някой няма ли най-после да каже последно опасни ли са, или безопасни, както изглежда много по-вероятно? И дали руски интереси искат да ги отворим пак, или френски интереси искат да си ги държим затворени?

И дали в крайна сметка случаят не е "с каквато и рокля да се облече младоженката, все ще я ... вечерта"?

Що се отнася до Мис България, останах с впечатлението, че това си е лично нейно решение, което е резултат от типичното за тези момиченца усещане, че някой само ги чака да променят света. Не бих търсил чак намесата на комунистите, за да я накарат да го направи. А да не се възползват от нейната тийн наивност, би било проява на нещо, което не можем да очакваме от тях.

BTW, фактът, че именно в Козлодуй е израснала Мис България не е ли едно доказателство, че няма нищо вредно в близостта до една атомна електроцентрала, и то със старомодни съветски реактори!?
цитирай
4. greenpower - Какво й е на съдбата :)
26.03.2007 15:15
Здравей thomas. Може да се напише доста голям труд по въпросите, които ти задаваш. Тук отново ще пиша в резюме. Ако искаш подробности, прати ми електронния си адрес като лично съобщение.

1. Блокове 3 и 4 в АЕЦ "Козлодуй" са опасни и след т.нар. "подобряване", т.е. след инсталирането на струйно-вихровия кондензатор. Т.е. тяхното затваряне е необходимо без някаква връзка с промените в климата, липсата на ток за Балканите или друга някаква причина.

2. Интереси в атомната енергетика има всякакви. Българските обаче никога не са били обект на предварителна и широка дискусия - както с крайните почитатели, така и с отявлените опоненти. С други думи - липсва една подробна и всеобхватна енергийна стратегия, която да даде отговори на много повече въпроси, откокото ти задаваш тук. И да даде визия, стъпки, финансови и други обвръзки за следващите 10 - 15 години. Но да се дискутира атоманта енергетика отделно от общите проблеми на сектора, да се счита, че тя е някаква "свещенна крава" - това е подход грешен и водещ в задънена улица.

3. В такава ситуация всеки, който иска да направи нещо има пълната свобода да твърди, че именно неговата идея, проект или визия са на-добрите, най-отговорните, най-всеобхвтните, най-решаващите проблемите, най-... Безсмислена ситуация, в която обаче мафията "лови риба", т.е. трупа големите пари, осигурявайки си различни монополни или монополоподобни предимства за години напред. На гърба на всички ни!

4. Що се отнася до "Мис България" - може и да е нейно решемние, а може и да е нейна заблуда. Проблемът е в подхода на Овчаров - да я изтипоса под прожекторите по "кауза", която е безмислена и безрезултатна и той знае, че е така!

Иначе тя не е първата "мис" от Козлодуй. Сигурно радиацията там действа добре на красотата, както на шараните в топлия канал на централата.

Това последното е шега разбира се :) Уточнявам, че току-виж "приятелите" от ядреното лоби го взели насериозно, точно така, както и за шараните говорят сериозно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: greenpower
Категория: Други
Прочетен: 165561
Постинги: 39
Коментари: 75
Гласове: 394
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930